Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 26 mei 2020 @ 13:52 door Travelboy , 752 keer bekeken

Het agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie (EASA) en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) hebben een gezamenlijk document uitgebracht waarin maatregelen zijn vastgelegd om de veiligheid van luchtreizigers en luchtvaartpersoneel te garanderen zodra luchtvaartmaatschappijen hun reguliere vluchtschema’s herstarten.

 

‘Daar waar luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigen heel verschillend zijn, is een pragmatische benadering nodig bij de uitvoering van de door hen uitgebrachte richtlijnen’, laat de ANVR weten. ‘Afhankelijk van de locatie en situatie is gekeken hoe je aan de nieuwe gezondheidsveiligheidsnormen kunt voldoen. Maar van passagiers wordt ook verwacht dat zij persoonlijke verantwoordelijkheid nemen.’

 

– Passagiers die bijvoorbeeld COVID-19-symptomen hebben (koorts, hoesten, plotseling verlies van geur, kortademigheid) of die weten dat ze in contact zijn gekomen met een geval van COVID-19, mogen niet naar een luchthaven komen.
– Passagiers wordt aanbevolen om afstand te houden, te denken aan handhygiëne, ademhalingsetiquette toe te passen en gezichtsmaskers te dragen.
– Passagiers kunnen er zeker van zijn dat gefilterde lucht in vliegtuigen veiliger en schoner is dan we op de grond inademen.
– Passagiers moeten een COVID-19-verklaring kunnen overhandigen vóór dat ze hun instapkaart ontvangen.
– Passagiers wordt gevraagd om contactgegevens te verstrekken om ‘track-and-trace’ mogelijk te maken als iemand op een bepaalde vlucht later positief test voor COVID-19.

 

bron: www.travmagazine.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.