Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 maart 2020 @ 16:48 door Travelboy , 799 keer bekeken

Nederlanders die door de uitbraak van het coronavirus zijn gestrand in het buitenland, kunnen hulp krijgen om hun terugreis te regelen en bekostigen. Dat hebben verzekeraars, reisorganisaties en het ministerie van Buitenlandse Zaken afgesproken.

 

Door de partijen wordt maximaal 10 miljoen euro vrijgemaakt voor mensen die geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Reizigers die binnen Europa zijn gestrand moeten zelf 300 euro bijdragen aan hun terugreis, buiten Europa geldt een eigen bijdrage van 900 euro.

 

Transport of onderkomen

 

Mensen die in de problemen zitten door geschrapte vluchten of gesloten grenzen kunnen zich melden op de website bijzonderebijstandbuitenland.nl. Vervolgens wordt geprobeerd om transport te regelen en als dat niet lukt een veilig onderkomen. "Wij gaan samen vluchten vullen en mensen naar huis brengen", zegt minister Blok.

 

"We moeten beseffen dat dit een mega-operatie wordt in een moeilijke tijd", zegt Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars. "Daarbij doen wij ook een beroep op de Nederlanders zelf en verwachten wij dat die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen reis, onderdak, alternatieve reisprogramma en transport."

 

Het is onduidelijk hoeveel reizigers in aanmerking komen. Geschat wordt dat in totaal tussen de 100.000 en 200.000 Nederlanders zijn gestrand. "Er is geen registratie van Nederlanders die op eigen gelegenheid naar het buitenland reizen", zegt Blok. "Maar wij krijgen zo'n tienduizend telefoontjes per dag binnen."

 

De regeling is niet voor Nederlanders die in het buitenland wonen.

 

bron: www.nos.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.