Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 05 maart 2020 @ 21:38 door Travelboy , 944 keer bekeken

Het doek valt definitief voor de Britse luchtvaartmaatschappij Flybe. De maatschappij maakt vandaag bekend faillissement te hebben aangevraagd en staakt per direct alle activiteiten. Is uw vlucht geannuleerd door het faillissement van Flybe? Dit kunt u doen!


 
Pakketreis of gekoppelde reisarrangement
Heeft u een pakketreis of een gekoppelde reisarrangement geboekt met een vlucht die uitgevoerd zou worden door de luchtvaartmaatschappij Flybe? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de reisorganisator waarbij u de reis heeft geboekt. De reisorganisator is verplicht om garantiemaatregelen te treffen zodat u als reiziger beschermd bent bij een faillissement.

 

Omboeken vliegticket
Als u rechtstreeks een vliegticket heeft geboekt bij de luchtvaartmaatschappij Flybe, dan wordt uw geannuleerde vlucht niet door de maatschappij omgeboekt. U kunt in dit geval een nieuw vliegticket bij een andere luchtvaartmaatschappij boeken. De Britse regering heeft alle luchtvaartmaatschappijen opgeroepen om vliegtickets tegen een gereduceerd tarief aan te bieden voor gedupeerden.

 

Chargeback
Heeft u uw vliegticket recentelijk geboekt en is de transactie met uw creditcard verricht? Neem dan contact op met uw creditcardmaatschappij. Vraag naar de mogelijkheden tot het indienen van een chargebackverzoek waarmee het afgeschreven bedrag kan worden teruggeboekt.

 

Vliegticketverzekering
Heeft u tijdens het boeken van uw vliegticket een vliegticketverzekering afgesloten? Dan krijgt u hoogstwaarschijnlijk een vergoeding. Meld uw claim bij de boekingssite of het reisbureau waar u het vliegticket heeft gekocht.

 

Flybe failliet! Hoe nu verder?
Zodra het faillissement door een Britse rechtbank is uitgesproken, wordt er een curator aangewezen. Passagiers die een vordering hebben op de gefailleerde maatschappij kunnen deze bij de curator kenbaar maken. Houd onze website in de gaten voor de bekendmaking van de curator. Ook zullen we een voorbeeldbrief delen die u kunt gebruiken voor het indienen van uw claim.

 

bron: www.eccnederland.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.