Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 juni 2020 @ 17:42 door Travelboy , 756 keer bekeken

Er wordt geen maximum gesteld aan het aantal passagiers dat een vliegtuig in mag, ook als dat dus betekent dat er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Dat schrijven ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer op basis van advies van het RIVM.

 

Op luchthavens wordt de anderhalvemeterregel wel gehandhaafd. Mondkapjes blijven wel verplicht, maar in lijn met het RIVM-advies géén medische mondkapjes want die blijven voorbehouden aan de zorg. Die mondkapjes moeten ook in de wachtrijen en bij security checks worden gedragen, want daar wordt het lastig anderhalve meter afstand te bewaren.

 

Verse lucht

 

Luchtvaartmaatschappijen hadden de mondkapjes al verplicht gesteld voor reizigers tijdens de vlucht. Volgens Van Nieuwenhuizen hebben vliegtuigen een speciale ventilatie die de lucht in de cabine steeds ververst. Ook dat helpt het besmettingsrisico te verkleinen. Daarnaast gelden strenge regels en voorwaarden om te mogen vliegen. Wie klachten heeft komt het vliegtuig niet in.

 

Mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een besmetting zijn aan boord, dan is bron- en contactonderzoek mogelijk, aangezien precies wordt bijgehouden wie op welke stoel zat. “Dit alles maakt dat de luchtvaart volgens het kabinet op een verantwoorde manier kan opschalen.”


Internationale protocollen

 

Het kabinet had op verzoek van de Tweede Kamer het RIVM om advies gevraagd over de internationale protocollen die gelden in de luchtvaartsector. Het wekte veel verbazing dat allerlei regels en beperkingen gelden voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer, culturele instellingen en de horeca, maar niet voor de luchtvaart.

 

De Kamer wilde snel advies, omdat vanaf 15 juni binnen Europa weer meer gereisd kan worden en het vliegverkeer weer zal toenemen.

 

bron: www.hartvannederland.nl

 

Lees ook: Protocol luchthavens: bestaande en aanvullende maatregelen bij toename vliegverkeer
https://nieuws.schiphol.nl/protocol-luchthavens-bestaande-en-aanvullende-maatregelen-bij-toename-vliegverkeerReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.