Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 januari 2020 @ 12:49 door Travelboy , 934 keer bekeken

Niet Lufthansa maar LOT koopt de Duitse vakantievlieger, die in de problemen kwam na het bankroet van zijn voormalige moedermaatschappij Thomas Cook.

 

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT neemt Condor over. Dat melden beide bedrijven vrijdag. De Duitse vakantievlieger was in de problemen gekomen na het faillissement van zijn voormalige moedermaatschappij, de Britse toerismegigant Thomas Cook.

 

PGL, de moederholding van LOT, brengt redding voor de zowat 5.000 werknemers en 60 vliegtuigen van de Duitse maatschappij. Onder meer de Britse investeringsmaatschappij Greybull en het Amerikaanse Apollo Global Management, dat vorig jaar via het vehikel Athora de verzekeraar Generali België kocht, werden ook als kandidaat-overnemer geciteerd.

 

Condor kon de voorbije maanden overeind blijven dankzij een noodkrediet van 380 miljoen euro van de Duitse overheid. Algemeen werd verwacht dat de regering-Merkel zo de baan effende voor een overname van Condor door Lufthansa. De Duitse moeder van Brussels Airlines bracht vorig jaar een 'niet-bindend' bod uit op de reismaatschappij.

 

Lufthansa was vooral geïnteresseerd in de langeafstandsvluchten van Condor vanaf de luchthavens van Frankfurt en München. Die zouden geïntegreerd kunnen worden in de lagekostendochter Eurowings. Maar niet veel later schroefde Lufthansa de ambities van het kwakkelende Eurowings fors terug. Daardoor blies het Duitse bedrijf de plannen om Condor over te nemen snel af.

 

Uiteindelijk gaan de Polen met de buit lopen. Zij zullen het noodkrediet volledig terugbetalen, klonk het vrijdag.


Groei

LOT boekte vorig jaar voor het vierde jaar op rij een fikse passagierstoename. Het totale aantal passagiers kwam boven 10 miljoen uit, 1,3 miljoen meer dan het jaar voordien. Tegen 2024 mikt de maatschappij op 20 miljoen reizigers, zei topman Rafal Milczarski deze week.

 

De Poolse maatschappij heeft een vloot van 80 vliegtuigen. Ze is naar eigen zeggen winstgevend, maar exacte cijfers zijn er niet. De overname zou tegen april rond zijn.

 

bron: www.tijd.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.