Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 23 april 2020 @ 14:50 door Travelboy , 780 keer bekeken

Idioot, onbetaalbaar en inefficiënt. Ryanair-topman Michael O’Leary is geen fan van de voorgestelde regels rond social distancing tijdens een vlucht.

 

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair gaat niet vliegen als ze de zetels in het midden van de toestellen in naam van social distancing moet vrijlaten. Dat zegt O’Leary in een interview met de Financial Times.

 

Het voorstel noemde hij eerder al zinloos en onbetaalbaar. Ryanair wil dat de Ierse regering betaalt voor de opengelaten zetels als ze de maatregel doordrukt. ‘Of we vliegen niet’, zegt hij nu.

 

Het businessmodel van de Ierse maatschappij is gebaseerd op zo veel mogelijk vliegen met een zo vol mogelijk toestel. ‘We kunnen geen geld verdienen met 66 procent van de laadcapaciteit. Zelfs als je dat zou doen, bieden de zetels in het midden geen social distancing, dus het is een idioot idee waarmee je niets bereikt.’

 

O’Leary is voorstander van andere maatregelen, zoals het verplicht dragen van mondmaskers en de lichaamstemperatuur van passagiers meten op de luchthavens.

 

bron: www.standaard.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.