Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 02 maart 2020 @ 23:01 door Travelboy , 747 keer bekeken

Ryanair vliegt komende tijd een stuk minder naar Italië vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De Ierse prijsvechter heeft aangekondigd in de drie weken van 17 maart tot 8 april tot een kwart van de vluchten van en naar Italië te schrappen. Daar zitten ook vluchten van en naar Eindhoven Airport bij.

 

Om welke vluchten het precies gaat, werd in de verklaring niet aangegeven. Reizigers die al een vlucht hebben geboekt, hebben een e-mail gekregen waarin staat dat 'vanwege de impact van het COVID-19 in Italië Ryanair gedwongen is de vlucht te annuleren'. Er kan gekozen worden voor volledige terugbetaling van de kosten of een andere vlucht te boeken.

 

Ryanair merkt dat mensen momenteel “significant” minder vluchten boeken voor de periode maart en begin april. Vandaar dat er ook minder gevlogen hoeft te worden. Ook komt het de laatste tijd vaker voor dat mensen die wel een ticket hebben geboekt, bij een vlucht toch niet komen opdagen.

 

De budgetmaatschappij verwacht niet dat de ingreep impact heeft op de resultaten in het lopende boekjaar, dat gaat tot eind maart. Volgens Ryanair is het daarnaast “nog veel te vroeg” om een inschatting te maken wat de virusuitbraak precies betekent voor de resultaten in het volgende boekjaar, dat loopt tot in 2021.

 

Transavia houdt situatie in de gaten
Transavia heeft maandag laten weten dat ze de situatie in de gaten houden. ,,BuZa heeft geen negatief reisadvies afgegeven voor onze bestemmingen, omdat die niet in de gebieden liggen die de Italiaanse overheid heeft afgesloten. We passen ons vluchtschema daarom nog niet aan.”

 

bron: www.bd.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.