Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 23 juni 2020 @ 18:55 door Travelboy , 924 keer bekeken

Lufthansa en Turkish Airlines trekken de stekker uit hun Duitse dochtermaatschappij SunExpress. De Turkse afdeling blijft wel bestaan en zal net zoals Eurowings een deel van de routes overnemen. De stopzetting treft 1.200 personeelsleden in Duitsland.

 

Het Duitse SunExpress houdt op te bestaan en hevelt de bestaande routes over naar andere maatschappij zoals SunExpress in Turkije en Eurowings. Dat hebben Lufthansa en Turkish Airlines, die de maatschappij in een joint-venture uitbaten, beslist.

 

Het Duitse SunExpress was vooral actief op routes vanuit Duitsland naar typische vakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied. De maatschappij voerde ook enkele langeafstandsvluchten uit voor Eurowings met personeel van Sunexpress maar met vliegtuigen in de kleuren van Eurowings. Daarvoor gebruikte ze 7 A330’s.

 

De korte – en middellangeafstandsvluchten zouden niet geannuleerd worden maar worden overgeheveld naar andere dochtermaatschappijen zoals het Turkse SunExpress en Eurowings. Voor de reizigers zouden de gevolgen van de stopzetting dan ook eerder beperkt zijn. De stopzetting heeft wel grote gevolgen voor de 1.200 werknemers die actief waren in de Duitse afdeling.

 

bron: www.flightlevel.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.