Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 12 mei 2020 @ 22:37 door Travelboy , 792 keer bekeken

Ryanair wil deze zomer weer flink aan de slag op Eindhoven Airport. De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil vanaf de periode eind juni/begin juli vanaf Eindhoven weer naar 34 bestemmingen vliegen.

 

Onder meer de vluchten naar vakantieoorden in Spanje en Italië worden hervat, als het aan de prijsstunter ligt. Nu vliegt Ryanair alleen nog driemaal per week tussen Eindhoven en Londen Stansted.

 

De prijsvechter wil vanaf 1 juli 40 procent van haar vluchten hervatten. Het is de bedoeling dat er dagelijks circa duizend vluchten uitgevoerd gaan worden, waarmee het overgrote deel van het netwerk weer in dienst wordt genomen. Porto is vooralsnog de eerste bestemming die na Londen Stansted weer vanaf 24 juni aan het vluchtschema wordt toegevoegd. In de dagen erna volgen Krakau, Malaga en Alicante.

 

Ryanair zet vanaf Eindhoven vooral fors in op Spanje. Negen bestemmingen willen de Ieren aandoen vanaf de tweede luchthaven van Nederland. Het gaat naast Malaga en Alicante om Barcelona Reus en Girona, Madrid, Sevilla, Valencia, Ibiza en Palma (Canarische Eilanden). Maar of die op die plekken vakantiegangers straks met open armen ontvangen worden, is nog maar zeer de vraag. De Spaanse regering heeft ondertussen een quarantaine van twee weken bevolen voor alle reizigers die vanaf aanstaande vrijdag naar het land komen.

 

De maatregel is bedoeld om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in het land te beteugelen. De inkomende reizigers moeten thuis of in hun accommodatie blijven en mogen slechts naar buiten gaan om noodzakelijke boodschappen te doen, naar gezondheidscentra te gaan en in geval van een ‘noodsituatie’. In al die gevallen is een mondkapje verplicht. De quarantaine is afgedwongen voor alle reizigers die naar Spanje komen vanaf 15 mei en blijft van kracht zolang de noodtoestand duurt.

 

Passagiers en cabinepersoneel zullen daarbij mondkapjes gaan dragen, terwijl er ook temperatuurtesten worden ingevoerd, aldus Ryanair. Verder moeten passagiers goedkeuring vragen aan cabinepersoneel voor gebruik van het toilet om rijen te voorkomen en moeten zij informatie geven over hun reizen. Deze informatie zal door overheden worden gebruikt om quarantainemaatregelen te monitoren.

 

Bestemmingen vanaf Eindhoven


Naast de Spaanse bestemmingen wil Ryanair deze zomer vanaf Eindhoven weer op Edinburgh en Manchester vliegen en de dagelijkse lijn naar Londen weer oppikken. Italiaanse bestemmingen die straks vanaf Eindhoven kunnen worden bereikt zijn Bologna, Brindisi, Catania, Milaan Bergamo, Napels, Pisa, Alicante en Rome Ciampino. Behalve Porto zijn ook de Eindhovense vluchten naar Faro en Lissabon in Portugal weer toegevoegd aan het zomerschema. Voor Polen staan Krakau en Warschau op de planning, voor Marokko Fez en Marrakesh. Andere bestemmingen voor Eindhoven Airport zijn Athene, Dublin en Sofia. Naar Praag, Malta, Venetië, Marseille en Thessaloniki staan in juli en augustus nog slechts een handvol vluchten op de planning.

 

bron: www.bd.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.