Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 juli 2020 @ 19:32 door Travelboy , 738 keer bekeken

Ook voor het jaar 2022 is het maximaal aantal vliegbewegingen op Eindhoven Airport vastgesteld op 41.500. Dat heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in samenspraak met staatssecretaris Visser van Defensie besloten.

 

Ze informeert de Tweede Kamer hierover in een vandaag gepubliceerde brief. Hierin geeft de minister ook aan dat in de nieuwe medegebruiksvergunning voor 2022 niet de volledige civiele geluidscontour van 10,3 km2 vergund zal worden maar een kleiner gedeelte hiervan. Om de nieuwe geluidscontour die in 2022 geldt te bepalen, worden nog berekeningen uitgevoerd. Vast staat dat de voor Eindhoven Airport geldende maximaal toegestane geluidbelasting in 2022 kleiner zal zijn dan voorgaande jaren.

 

De minister zegt verder op korte termijn duidelijkheid te geven over een ambitieus maar realistisch scenario voor de toekomstige ontwikkeling van Eindhoven Airport richting 2030. Verder gaat zij in de brief in op het onlangs opgerichte Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO), de nieuwe permanente overlegstructuur onder voorzitterschap van de heer Van Geel. De luchthaven kijkt uit naar een constructieve samenwerking.

 

De luchthavendirectie kan zich goed vinden in de onlangs genomen besluiten. Roel Hellemons, directeur Eindhoven Airport: “De besluiten van de minister zorgen voor duidelijkheid voor de komende jaren en geven tijd voor het implementeren van het nieuwe sturingsmodel voor geluid, waarbij niet het aantal vliegtuigbewegingen maar de reductie van geluidbelasting leidend is. Wij zijn reeds volop aan de slag met het reduceren van de geluidbelasting en hier gaan we ook de komende jaren mee door. Het kleiner worden van de vergunde geluidscontour in 2022 past in deze ontwikkeling en is weer een stap naar substantiële reductie in 2030.”

 

Het aantal vliegtuigbewegingen ligt ook dit jaar en komend jaar op maximaal 41.500 per jaar, zo is in de vergunning burgermedegebruik Eindhoven Airport 2020-2021 vastgelegd. Daarnaast worden vanaf het winterseizoen 2020, ingaande op 25 oktober 2020, geen geplande vluchten na 23.00 uur meer toegestaan. Dit is een belangrijke stap in het verminderen van de hinder voor omwonenden. In het kader van geluidhinderbeperking bevroor Eindhoven Airport het aantal vluchten in 2019 op eigen initiatief op 41.500- in plaats van de- voor dat jaar vergunde 43.000.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.