Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 30 september 2020 @ 01:52 door Travelboy , 627 keer bekeken

 De Tweede Kamer heeft een voorstel aangenomen van GroenLinks om te onderzoeken of er juridische stappen mogelijk zijn tegen vliegtuigmaatschappijen die voor een habbekrats tickets naar code oranje gebieden op de markt dumpen.

 

De partij wil graag dat onderzocht wordt of het dumpen van tickets en reclame maken voor reizen naar code oranje gebieden verboden kan worden en kreeg de meerderheid van de Tweede Kamer achter zich.

 

“Terwijl iedereen weer te maken krijgt met strenge maatregelen, kun je wel naar Mardrid vliegen voor 5 euro. Volstrekt verwerpelijk. We moeten snel kijken of we hier een eind aan kunnen maken”, aldus Kamerlid Suzanne Kröger.

 

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf in de Tweede Kamer aan dat vrijwillige instrumenten niet werken omdat Ryanair niet geneigd zou zijn te luisteren. GroenLinks wil daarom niet alleen in gesprek met de reisbranche maar ook kijken of de wet uitkomst kan bieden.

 

Dumpprijzen
Buitenlandse Zaken adviseert om geen vakantiereizen te ondernemen naar code oranje gebieden. Toch worden er veel tickets en reizen aangeboden naar deze gebieden, vaak voor lage prijzen. Het RIVM noemde onder meer jongeren die naar Spanje en Frankrijk reizen als bron voor nieuwe coronagevallen. GroenLinks vindt dat bedrijven hun verantwoordelijkheid ontlopen en het beleid van het kabinet actief ondermijnen wanneer zij reizen naar code oranjegebieden blijven adverteren..

 

Omdat juridische middelen nog onderzocht worden, stelt GroenLinks voor dat de regering ondertussen in gesprek gaat met de vlieg- en reisbranche over het stoppen met promoten van reizen naar risicogebieden. Ook moet de reiziger beter worden voorgelicht door bijvoorbeeld pop-ups bij boekingssites.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.