Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 juni 2020 @ 10:45 door Travelboy , 678 keer bekeken

De verwachting dat vliegtickets na de lockdown wel eens flink duurder zouden kunnen worden, komt voorlopig niet uit. Sterker nog: tickets naar de meest populaire vakantiebestemmingen zijn gemiddeld zelfs twintig procent goedkoper dan vorig jaar, blijkt uit een prijsvergelijking die BNR opvroeg bij Skyscanner en Travix.

 

Zo is vliegen naar Frankrijk 25 procent goedkoper, en datzelfde geldt voor een ticket met bestemming Turkije terwijl reizen naar Italië 30 procent en Athene 40 procent goedkoper is. Wie naar Spanje gaat betaalt 171 euro, vóór de crisis was dat 205 euro. 'De prijsdaling zien we vooral voor de maanden juli en augustus', zegt Steffen Boon van vergelijkingssite Travix (van CheapTickets en Vliegwinkel.nl), 'Er moeten nog veel stoelen in hele korte tijd verkocht worden. Sinds begin van vorige week zien we een enorme toename in zoekgedrag ten opzichte van vorig jaar. Wel blijft het onder het gemiddelde'.

 

'Het is eigenlijk een promotie-actie om een goede herstart te maken', zegt sectoreconoom Transport en Logistiek Rico Luman van ING. Luman noemt het waarschijnlijk een tijdelijk ding. 'Wat speelt zijn ook de lage kerosineprijzen als gevolg van de lage olieprijzen. Het is waarschijnlijk tijdelijk want het is niet zeker of toestellen helemaal gevuld gaan worden'.

 

bron: www.bnr.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.