Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 15 mei 2020 @ 18:20 door Travelboy , 678 keer bekeken

Het kabinet houdt vast aan Lelystad Airport als overloop voor Schiphol, ook nu het door de coronacrisis veel langer kan duren voordat de luchthaven weer aan zijn maximale aantal vluchten komt. Dat blijkt uit de uitwerking van plannen voor de luchtvaart in Nederland tot 2050 die vrijdag is gepubliceerd.

 

Voorgaande crises hebben geleerd dat de luchtvaart altijd weer opkrabbelt, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Uiteindelijk wil iedereen toch weer met het vliegtuig op vakantie en is het vliegveld in Flevoland alsnog nodig, denkt de minister.

 

Volgens het kabinet is het door de veranderingen van de laatste maanden nog belangrijker geworden om de internationale netwerkfunctie en economische concurrentiepositie van Schiphol te versterken. Vakantievluchten moeten daarom worden verplaatst naar het uitgebreide Lelystad Airport dat nog steeds eind volgend jaar open moet gaan.

 

De andere regionale luchthavens in Nederland gaan zich wat het kabinet betreft richten op vluchten die van toegevoegde waarde zijn voor de regionale economie en de behoefte van de reizigers in de betreffende regio’s. Daarnaast ziet het kabinet een rol voor de kleinere luchthavens bij speciale luchtvaartactiviteiten, zoals vliegscholen en de ontwikkeling van nieuwe initiatieven 'op het gebied van elektrificatie en drones'. Het kabinet wil dat er tussen de verschillende luchthavens meer samenwerking komt en zal daarover de regie voeren.

 

' Effect coronacrisis nog onduidelijk'
Het kabinet benadrukt in de uitwerking wel dat de plannen voor de coronacrisis zijn opgesteld. En dat de duur en gevolgen van deze crisis nog niet te voorspellen zijn.

 

Op Schiphol kunnen er binnen het huidige operationele systeem niet meer dan 540.000 vliegtuigbewegingen plaatsvinden. Hoe groei na 540.000 vluchten op Schiphol operationeel mogelijk kan worden gemaakt, moet de komende jaren worden onderzocht. Op Lelystad Airport zou na de geplande luchtruimherziening uiteindelijk plaats zijn voor maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar.

 

Het kabinet stelt wel dat het voor kortere afstanden ook aantrekkelijker moet worden gemaakt om de trein of bus te pakken.

 

bron: www.omroepflevoland.nl

 

Reactie Eindhoven Airport op ontwerp-LuchtvaartnotaReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.