Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 05 augustus 2020 @ 23:59 door Travelboy , 689 keer bekeken

De Italiaanse luchtvaartautoriteit ENAC dreigt budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair te verbieden in het Zuid-Europese land te mogen vliegen. Het Ierse bedrijf zou zich herhaaldelijk niet aan de coronaregels houden. Ryanair ontkent alle aantijgingen en zegt wel volledig aan de regels te voldoen.

 

Volgens ENAC houdt Ryanair zich niet aan de verplichting om voldoende afstand te bewaren tussen de passagiers. Luchtvaartmaatschappijen mogen daar onder voorwaarden wel van afwijken, maar ook aan die voorwaarden voldoet de prijsvechter niet, zegt de luchtvaartwaakhond. Als Ryanair de regels blijft breken, schorst ENAC de vliegmaatschappij. Dan zou Ryanair niet meer in Italië mogen landen en opstijgen.

 

Ryanair laat weten dat de beschuldigingen van de Italiaanse autoriteiten 'feitelijk onjuist' zijn. "Ryanair voldoet volledig aan de Italiaanse maatregelen en onze klanten kunnen gerust zijn dat we er alles aan doen om de interactie tussen passagiers te verminderen zowel aan boord van onze vliegtuigen als op de vliegvelden."

 

bron: www.parool.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.