Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 juni 2020 @ 00:43 door Travelboy , 667 keer bekeken

Ryanair is van plan de ticketprijzen te halveren om zo klanten voor de neus van worstelende rivalen weg te lokken. Die concurrenten kunnen hun borst nat maken, want de budgetmaatschappij neemt daarbij een verlies in het komende boekjaar op de koop toe. Dat onthult topman Michael O’Leary tegenover The Mail on Sunday.

 

Met de geplande ‘sales blitz’ zou Ryanair volgens de krant met name nerveuze Britse families - maar ongetwijfeld ook klanten van andere nationaliteiten - over de streep willen trekken nog deze zomer alsnog naar de populaire vakantiegebieden te vliegen.

 

“We gaan prijzen dumpen om mensen weer aan het reizen te krijgen. Zodra we in juli weer gaan vliegen, verkopen we de tickets voor welke prijs dan ook zodat we zoveel mogelijk stoelen kunnen vullen”, aldus O’Leary in de Britse krant.

 

Op dit moment heeft Ryanair ongeveer dertig procent van de beschikbare stoelen in juli verkocht. Ter vergelijking: vorig jaar was dat rond deze tijd zestig procent. Vorig jaar vervoerde Ryanair in juli veertien miljoen reizigers, nu houdt O’Leary rekening met maximaal vijf miljoen. De gemiddelde ticketprijs zal naar verwachting tussen de 25 en 30 euro liggen.

 

Lees verder op: ZakenreisnieuwsReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.