Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 12 december 2019 @ 17:46 door Travelboy , 1128 keer bekeken

De Hongaarse low-cost carrier Wizz Air wil in Abu Dhabi een dochtermaatschappij oprichten. Vanuit het sultanaat wil Wizz Air op termijn naar India en Afrika gaan vliegen.


Wizz Air Abu Dhabi

Wizz Air Abu Dhabi moet gevormd worden met een bedrijf dat ook de luchthavens van het land uitbaat. De Abu Dhabi Development Holding Company is onder andere ook verantwoordelijk voor de havens en de riolering in het land. Bij de luchtvaartautoriteit in Abu Dhabi is een AOC aangevraagd.


Groei

Voor Wizz Air is de Arabische dochter de eerste maatschappij die buiten Europa opgezet wordt. De carrier gelooft dat het opzetten van een “ware ultra-low cost airline in Abu Dhabi kan bijdragen aan de groei van Abu Dhabi als culturele -en toeristische bestemming.”
India en Afrika

 

De maatschappij moet vluchten aanbieden naar Centraal- en Oost-Europa, waar Wizz al een fors marktaandeel heeft. Op termijn moeten ook bestemmingen in India, het Midden-Oosten en Afrika toegevoegd worden.

 

Wizz Air is niet de eerste maatschappij die een low-cost carrier opricht in Abu Dhabi. Recent maakten ook Etihad en Air Arabia plannen bekend voor een prijsvechter vanuit de golfstaat.

 

bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.