Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 15 mei 2019 @ 15:03 door Travelboy , 924 keer bekeken

Ryanair hekelt de vliegbelasting die het Nederlandse kabinet in 2021 wil invoeren. Die is volgens de Ierse budgetmaatschappij verkapte staatssteun aan KLM. Marketingdirecteur Kenny Jacobs wijst erop dat de voorgestelde taks niet geldt voor transferpassagiers op luchthaven Schiphol, iets wat voor KLM erg belangrijk is. Maar passagiers van directe vluchten van en naar Nederland, oftewel Ryanairs klanten, zijn wel de dupe.
 
"Deze Nederlandse luchtvaartbelasting heeft niets met het milieu te maken, het is gewoon weer een andere overheidssubsidie voor KLM'', aldus Jacobs. Volgens hem is KLM eigenlijk heel milieu-inefficiënt door zijn transferpassagiers. Die hebben immers meerdere vluchten nodig om hun bestemming te bereiken. Ryanair, dat alleen met rechtstreekse verbindingen en veelal nieuwere vliegtuigen werkt, beroept zich erop de groenste en schoonste luchtvaartmaatschappij van Europa te zijn.
 
Voor passagiers van en naar Nederland gaat straks een vliegtaks gelden tussen de 7 euro en 7,50 euro per ticket, ongeacht naar welke bestemming zij vliegen. Het precieze tarief wordt volgend jaar vastgesteld. Nederland blijft overigens ijveren voor een Europese vliegbelasting.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.