Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 @ 23:19 door Travelboy , 676 keer bekeken

 

Een consortium van Stobart Group en Virgin Atlantic neemt de regionale Britse luchtvaartmaatschappij Flybe over. Samen met investeerder Cyrus Capital Partners vormen ze de joint venture Connect Airways. De naam Flybe zal verdwijnen, want de maatschappij wordt omgedoopt in Virgin Atlantic.

 

Het consortium betaalt slechts 2,2 miljoen pond voor het verlieslijdende luchtvaartbedrijf. Om de vluchten te kunnen laten doorgaan leent Connect Airways twintig miljoen pond aan de maatschappij. Daarnaast investeren ze nog eens tachtig miljoen pond in Flybe. 

 

Flybe zal blijven voortbestaan als een onafhankelijke luchtvaartmaatschappij met een Britse AOC, maar vliegend onder de Virgin Atlantic-vlag. Datzelfde geldt voor Stobart Air, met het verschil dat die maatschappij onder een Ierse AOC vliegt.

 

Flybe is een luchtvaartmaatschappij van formaat op binnenlandse en regionale routes in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming beschikt over waardevolle slots op de Londense luchthaven Heathrow, die overigens uitsluitend voor binnenlandse vluchten gebruikt mogen worden. Ook vliegt Flybe vanaf diverse Britse luchthavens op Schiphol.

 

Voor Virgin Atlantic biedt de overname de mogelijkheid om haar langeafstandsroutenetwerk vanaf Londen en Mancheser te koppelen aan het regionale netwerk van Flybe. Eerdere pogingen van Virgin Atlantic om zelf regionale vluchten uit te voeren bleken niet succesvol.

 

Het in Southend gevestigde Stobart Air en Flybe werken al jaren nauw samen. Stobart Air vliegt onder de Flybe-merknaam vanaf Southend Airport op binnenlandse en regionale routes, waaronder naar Groningen. Stobart Air en Propius, de leasetak van Stoart Group, wodt eveneens ondergebracht bij Connect Airways.

 

Virgin Atlantic is voor 49 procent in handen van Delta Air Lines en voor 51 procent in handen van Virgin Group. Air France-KLM wil een aandeel van 31 procent overnemen van Virgin. De mededingingsautoriteiten moeten nog toestemming verlenen voor de deal. De overname van Flybe biedt daarmee ook kansen op nauwere samenwerking met KLM en Air France.


bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.