Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 26 februari 2019 @ 21:39 door Travelboy , 1159 keer bekeken

Er wordt flink gereageerd op Transavia Op Eelde. Wie zit er achter dit Facebook- en Twitteraccount voor nieuwe bestemmingen vanaf de luchthaven Eelde? Het logo van Transavia wordt gebruikt, maar het account is niet van de vliegmaatschappij en ook niet van Groningen Airport Eelde.
 
De 16-jarige Tom Roek uit Hoogezand heeft het account in het leven geroepen. Hij roept noorderlingen op hun favoriete Europese vliegbestemming aan te geven. ,,Wellicht dat Transavia dan nieuwe routes vanaf Eelde gaat openen.”
 
Eeldetrips.nl
Ondanks zijn jonge leeftijd weet Rook veel van de luchtvaart. Hij volgt de vliegwereld al jaren en Groningen Airport Eelde in het bijzonder. Hij is eigenaar van Eeldetrips.nl, een online boekingssite voor vluchten vanaf de Drentse luchthaven.
 
Vorige week lanceerde de havo-4 student het account Transavia Op Eelde op Facebook en Twitter. Sindsdien hebben 20.000 mensen de berichten bekeken en honderden hebben hun favoriete bestemming aangegeven.
 
,,Malaga en Alicante doen het goed en Innsbruck en Salzburg scoren hoog voor in de winter,” zegt Roek. Hij heeft achttien bestemmingen in Europa aangegeven. ,,Maar ook Kaapverdië staat er bij. Daar kan Transavia vanaf Eelde rechtstreeks op vliegen.”

Nieuwe vakantievluchten
Roek hoopt dat zijn actie Transavia beweegt nieuwe vakantievluchten vanaf Eelde te starten. ,,Ik ga de reacties bundelen en overhandigen aan de directie van Groningen Airport Eelde. Die moet vervolgens in gesprek met Transavia.”
 
Wat een sympathieke actie, reageert Claudia Metz van Transavia. Of het initiatief van Tom Roek enige invloed heeft kan ze niet zeggen.

,,We vliegen komende zomer zeven keer per week vanaf Eelde. Voor 2019 en de zomer van 2020 verwachten we geen uitbreiding van het aantal vluchten.”

Over logo doen we niet moeilijk
Transavia heeft Roek gewezen op het gebruik van het logo van de luchtvaartmaatschappij.
Metz: ,,Dat mag officieel niet, maar daar doen we niet moeilijk over. We hebben hem er wel op geattendeerd dat hij duidelijk moet aangeven dat de accounts niet van Transavia zijn.”
Dat heeft Roek gedaan.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.