Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 09 februari 2019 @ 15:49 door Travelboy , 837 keer bekeken

Als de aandeelhouders niet akkoord gaan met de overname van Flybe door onder andere Virgin Atlantic, dan wordt Flybe opgeknipt en in delen verkocht. Dat schrijft de maatschappij in een brief aan de aandeelhouders.

Teleurstellend
Connect Airways, een consortium van Virgin Atlantic, Stobart Air en Cyrus Capital, is gekozen als overnemende partij. De topman van Flybe noemt het bod van Connect “teleurstellend laag”. Van de overname-gegadigden was Connect echter de enige partij die kon voorkomen dat Flybe failliet zou gaan; dit was in ruil voor verkoop van enkele onderdelen van Flybe.

Dwarsligger
De holdingmaatschappij Flybe verkoopt eerst de werkmaatschappijen aan Connect. Hier is geen aandeelhouderstoestemming voor nodig. Vervolgens wordt de holding verkocht. Hier is wel toestemming van de aandeelhouders voor nodig. Dit gaat tegen zeer lage prijs, omdat er immers geen werkmaatschappijen meer in zitten. Dit is tegen het zere been van de grootste aandeelhouder Hosking. Ze vinden de overnameprijs van 1 pence per aandeel veel te laag. De huidige koers is een veelvoud van het bod.

Opknippen
De verkoop van de werkmaatschappijen gaat door en zal op 22 februari voltooid zijn, zo schrijft Flybe. “Als de aandeelhouders op 4 maart niet akkoord gaan met de verkoop van de holding aan connect, dan zullen de bestuurders ook de restanten van Flybe afzonderlijk verkopen”, aldus de maatschappij in haar schrijven. “De bestuurders vinden de verkoop van Flybe aan Connect de beste optie voor de aandeelhouders en raden dan ook ten sterkste aan akkoord te gaan.”
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.