Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 februari 2019 @ 22:05 door Travelboy , 710 keer bekeken

Het Duitse Germania, dat maandag faillissement aanvroeg, kan mogelijk een doorstart maken. Dat zegt althans de voorlopig aangestelde curator, die gesprekken voert met investeerders om het vliegbedrijf Germania en de twee bijbehorende bedrijven te kunnen voortzetten.

 

‘Het is ons doel om de vliegonderneming bedrijfsklaar te houden, en daarmee de start- en landingsrechten te kunnen behouden’, zegt de curator tegen de Duitse krant Berliner Morgenpost. ‘Dat is de basis voor een oplossing om het bedrijf of delen daarvan te behouden.’


Germania meldde maandag financieel onvermogen en hield dinsdag zijn toestellen aan de grond. Behalve het vliegbedrijf (Germania Fluggesellschaft mbH) werden ook het technische dochterbedrijf (Germania Technik Brandenburg GmbH) en Germania Flugdienste GmbH getroffen. Een doorstart zou goed nieuws zijn voor de circa 1.700 medewerkers van de drie bedrijven.

 

Van ontslagen is nog geen sprake. Een deel van het vliegende personeel, circa 400 piloten en 580 cabinemedewerkers, is nodig om de 27 toestellen verder af te handelen. Bovendien moeten de toestellen elke twee weken een vlucht maken om te voorkomen dat de exploitatievergunning vervalt.

 

Door het wegvallen van Germania zijn circa 60.000 passagiers getroffen die de komende twee weken met de airline zouden vliegen. Voor klanten die een pakketreis hadden geboekt, zoeken de touroperators naaf vervangende vluchten. Passagiers die zelf een losse vlucht hadden geboekt, moeten zelf op zoek naar een alternatief.


Ondertussen heeft Lufthansa-dochter Eurowings al laten weten geïnteresseerd te zijn in de slots van Germania op Düsseldorf.

 

bron: www.travmagazine.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.