Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 11 september 2019 @ 18:57 door Travelboy , 1180 keer bekeken

Na meerdere stakingen en maandenlange onderhandelingen heeft lagekostenmaatschappij Ryanair collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) afgesloten voor de in Duitsland gevestigde piloten. Zij zullen kunnen rekenen op een hoger loon, zo meldt de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC).

 

Directie en vakbond waren het eind vorig jaar al eens geworden over de krijtlijnen van een akkoord, nu zijn de teksten volledig rond.

Volgens de cao’s, die lopen tot maart 2023, zullen de copiloten en piloten een hoger basis- en nettoloon krijgen, en een jaarlijkse opslag. Ze zullen ook onder de Duitse inkomstenbelasting vallen, daarvoor stappen ze over naar Ryanair-dochter Air Malta. Er zijn ook afspraken gemaakt over een sociaal plan bij eventuele sluitingen van Duitse bases.

 

De ongeveer 400 in Duitsland gebaseerde Ryanair-piloten moeten zich nog over de akkoorden uitspreken. Voor het Duitse cabinepersoneel werd eerder al een akkoord bereikt. Er lopen nog onderhandelingen over onder meer een ondernemingsraad en een pensioensysteem.

 

bron: www.hln.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.