Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 07 februari 2019 @ 21:25 door Travelboy , 968 keer bekeken

Nederland gaat in Brussel pleiten voor snelle invoer van een Europese vliegbelasting. Staatssecretaris Snel (Financiën) gaat de kwestie dinsdag aankaarten tijdens een vergadering met zijn EU-collega’s, meldt de Telegraaf.

Een nieuwe Europese Commissie, die in de tweede helft van het jaar aantreedt, moet bij voldoende steun aan de slag met de plannen. Het kabinet heeft eerder gepleit voor een vliegbelasting in Europees verband, maar het huidige dagelijks bestuur van de EU liet weten daar niks mee te gaan doen.

Op dit moment hebben zes landen in de EU een vliegtaks: Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. Buiten de EU heeft ook nog Noorwegen een vliegtaks. Drie landen hebben een dergelijke taks gehad: Ierland, Denemarken en Nederland. In Nederland werd de vliegbelasting alweer tien jaar geleden een jaar na invoer afgeschaft, nadat bleek dat Nederlandse passagiers massaal voor luchthavens vlak over de grens kozen.

Volgens de Telegraaf D66’er Snel wil zijn Europese collega’s uitnodigen voor een conferentie over vliegbelasting en CO2-heffing die op 20 en 21 juni in Nederland wordt gehouden.

In december vorig jaar werd bekend dat de vliegtaks die het kabinet wil invoeren circa 7 euro per ticket gaat bedragen. De vliegtaks moet de schatkist op termijn zo’n 200 miljoen euro per jaar opleveren.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.