Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 januari 2019 @ 12:12 door Travelboy , 946 keer bekeken

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Laudamotion heeft vandaag bevestigd dat Ryanair eind december de aankoop van 100% van de aandelen in Laudamotion GmbH heeft afgerond.

 

Laudamotion is nu een 100% dochteronderneming van Ryanair Holdings Plc. Ryanair bezat al 75% van de aandelen. Naast de volledige overname zijn er ook nieuwe plannen aangekondigd, waaronder een uitbreiding van de vloot van Laudamotion tot 25 vliegtuigen in de zomer van 2019. Deze zomer zal Laudamotion het aantal toestellen in Wenen uitbreiden van vier naar acht en in de winter zelfs naar elf. De Oostenrijkse airline brengt vandaag het eerste deel van haar winter 2019 vluchtschema’s uit en biedt passagiers meer frequenties, met name vanuit Wenen. De details van maximaal 20 nieuwe routes vanuit Wenen, Stuttgart, Düsseldorf en Palma zullen in de komende maand bekend worden gemaakt, zodra de luchthaven- en afhandelingsonderhandelingen met succes zijn afgerond.

 

Met de overname worden er maximaal 400 nieuwe banen voor piloten, cabinepersoneel en ingenieurs op de vier bases gecreëerd. Laudamotion onthulde ook de details van haar nieuwe hoofdkantoor (op Concorde Business Park), dat in maart 2019 in gebruik wordt genomen. Ryanair wil met de Oostenrijkse prijsvechter een aandeel van de Duitse en Oostenrijkse markt veroveren en de concurrentie aangaan met Lufthansa Group.

 

bron: www.businesstraveller.nl

 
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.