Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 augustus 2019 @ 10:03 door Travelboy , 878 keer bekeken

Britse piloten van Ryanair leggen de komende maanden een aantal keer het werk neer. Er staan vijf stakingsdagen gepland in augustus en september. Ook Spaans cabinepersoneel van de Ierse luchtvaartmaatschappij legt het werk neer in september.

 

De Britse piloten van pilotenvakbond Balpa stemden met ruime meerderheid voor een staking omdat ze sinds Ryanair eind 2017 vakbonden toestond nog geen loonbod hebben ontvangen. Ze leggen het werk neer op 22 en 23 augustus en vervolgens nogmaals op 2 tot en met 4 september. De bond laat weten geen andere mogelijkheid te zien om de druk op de luchtvaartmaatschappij op te voeren.

 

Spaans cabinepersoneel maakte bekend in september te staken. De werknemers van de Ierse prijsvechter protesteren daarmee tegen de sluiting van twee bases op de Canarische eilanden begin volgend jaar. Mogelijk gaat ook nog een basis in de Catalaanse stad Girona dicht. Specifieke data voor de staking zijn nog niet bekendgemaakt.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

Door ons eerder gemeld: De Portugese vakbond SNPVAC gaat tussen 21 en 25 augustus staken bij Ryanair in PortugalReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.