Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 februari 2019 @ 15:22 door Travelboy , 1161 keer bekeken

Na maanden van vruchteloos onderhandelen over een nieuwe cao heeft het Dagelijks Bestuur van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) besloten om een Actie Informatie Team (AIT) op te richten, met als doel acties voor de in Nederland gevestigde easyJet-vliegers te gaan voorbereiden.
 
Het oprichten van een AIT is een eerste noodzakelijke stap om ook daadwerkelijk acties te kunnen voeren, maar betekent niet automatisch dat er acties of werkonderbrekingen volgen. Om acties te voorkomen is het nu aan het easyJet-management om met een andere instelling en voorstellen aan de onderhandelingstafel te komen.
 
Het groeiende cao-conflict gaat in de basis over ‘gelijke beloning voor gelijk werk’. Zo zijn de primaire arbeidsvoorwaarden van easyJet in Nederland ver onder het niveau van wat easyJet-vliegers in Frankrijk en Duitsland krijgen en wat bij andere Nederlandse werkgevers van vliegers gebruikelijk is. Ook kunnen de easyJet-vliegers veel vaker lange diensten draaien en liggen het pensioen en de loondoorbetaling bij ziekte ver onder de Nederlandse standaard.
 
bron: persbericht van www.vnv.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.