Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 april 2019 @ 10:36 door Travelboy , 1180 keer bekeken

Skúli Mogensen, de voormalige CEO van het failiete WOW is nu op zoek naar investeerders om een ​​nieuwe luchtvaartmaatschappij te starten, voorlopig genaamd NewCo.

 

Fréttablaðið was de eerste die hierover rapporteerde, en hun bronmateriaal was een investeringsvoorstel van gisteren. Terwijl WOW Air pas een week geleden failliet ging , is Skúli al op zoek naar maximaal 40 miljoen USD investeringsgeld om zijn nieuwe bedrijf van de grond te krijgen.

 

Het bedrijf, voorlopig genaamd NewCo, is gepland om een ​​budgetmaatschappij te zijn, net zoals WOW Air dat was. Afgezien van Skúli zijn ook andere sleutelfiguren van WOW Air

Aonderdeel van het project.

 

In de presentatie staat dat ze al een vergunning voor luchtvaartmaatschappijen hebben aangevraagd en hopen om met vijf vliegtuigen te beginnen; vier A321s en één A320neos. Ze willen vliegen tussen Keflavík International Airport en 13 bestemmingen in Europa en Noord-Amerika: Londen, Parijs, Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Tenerife, Alicante, Frankfurt, Barcelona, ​​New York, Baltimore en Boston

.

Mocht dit gebeuren, dan behouden Skúli en zijn sleutelfiguren 51% van de zeggenschap over NewCo, terwijl de investeerders die het kapitaal poneren gezamenlijk een belang van 49% bezitten.

 

Het nieuws was voor veel IJslanders een verrassing vooral in het licht van het faillissement van WOW Air, wat resulteerde in het ontslag van 1.100 werknemers. Veel van deze werknemers zijn vervolgens gecompenseerd door vakbonden, in plaats van door Skúli.

 

Hoe en of dit nieuwe bedrijf van de grond komt, staat nog te bezien.

 

Bron: https://grapevine.isReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.