Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 27 augustus 2019 @ 12:22 door Travelboy , 912 keer bekeken

Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat Schiphol niet hoeft te krimpen. En dat is opvallend, in een tijd van klimaatverandering en 'vliegschaamte'.

 

Milieudefensie liet I&O Research onderzoek doen naar hoe Nederland denkt over de groei van luchtvaart in ons land. De groep die vindt dat Schiphol moet krimpen is een stuk kleiner. In totaal vindt 69 procent van de ondervraagden dat krimp niet nodig is.

 

© RTL Z

Krimp versus groei

 

Het zijn opvallende cijfers uit een onderzoek van de milieuclub, die strijdt tegen de vervuilende luchtvaartsector. "We vinden dat Schiphol moet krimpen. We zien dat een groot deel, zij het een minderheid van de bevolking, dat ook ziet", reageert Bram van Liere van Milieudefensie.

 

In plaats van kijken naar de 69 procent die niets ziet in krimp, kijkt Van Liere vooral naar de 58 procent die vindt dat groei niet nodig is. "De regering sorteert voor op groei, terwijl een meerderheid zegt dat het die kant niet op hoeft te gaan."

 

Economische belangen

 

Nu nog mogen er jaarlijks maximaal 500.000 vliegtuigen opstijgen en landen op Schiphol. Als het aan de minister ligt, gaat dat aantal omhoog. Omdat dat goed zou zijn voor de economie.

 

Onzin, vindt Van Liere. "Recent onderzoek, en dat moet nog doorsijpelen, laat zien dat Schiphol helemaal niet zo belangrijk voor de economie is. Dat we krimp goed kunnen hebben. En dat het voordelen heeft voor het milieu."

 

Krimp lijkt nog iets te veel gevraagd. Milieudefensie hoopt dat de minister in ieder geval stopt met de groeiplannen.

 

bron: www.rtlnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.