Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 24 augustus 2019 @ 23:45 door Travelboy , 960 keer bekeken

Het was al eerder aangegeven door de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair en in september zijn er stakingen bij het personeel in Spanje. Ryanair gaat de basissen, dat zijn dus de vliegvelden waar het bedrijf vliegtuigen heeft staan, op Gran Canaria, Tenerife-Zuid, Lanzarote en Gerona sluiten. Daardoor zullen er ook ontslagen vallen wat neerkomt op 512 personen die ontslagen worden via een ERE om bedrijfseconomische redenen.

 

Ryanair heeft in Spanje een ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel een ERE aangevraagd voor 512 cabine-personeelsleden en piloten vanwege de sluiting van diverse basissen. Het doel is het verkrijgen van toestemming van de bevoegde arbeidsautoriteiten om arbeidsrelaties te beëindigen binnen een kader waarin bepaalde rechten van werknemers zijn gewaarborgd.

 

Deze ERE gaat op 8 januari 2020 in voor piloten en cabinepersoneel op Gran Canaria (110 personen), Tenerife-Sur (156), Gerona (164) en Lanzarote (82). Vanwege bedrijfseconomische redenen gaat Ryanair de basissen daar sluiten en zullen er geen vliegtuigen meer gestald worden.

 

Dit wil niet zeggen dat Ryanair niet meer gaat vliegen op en vanaf deze vliegvelden maar dat gebeurt dan met begin- en eindbestemming op andere vliegvelden waar vliegtuigen wel gestald staan.

 

bron: www.spanjevandaag.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.