Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 05 februari 2019 @ 17:10 door Travelboy , 987 keer bekeken

De luchthaven Münster-Osnabrück, waar twee toestellen van Germania gestationeerd waren, zegt het faillissement van de airline ernstig te betreuren. ‘De directie van Germania heeft op 19 januari nog laten weten dat er een oplossing voor het financieringsprobleem in zicht was en daarmee perspectief voor de korte en langere termijn. Dat er krap twee weken later uitstel van betaling moet worden aangevraagd, verwondert ons erg.’
 
Germania had twee toestellen op de Duitse grensluchthaven gestationeerd en was daarmee de grootste toeristische airline. In de zomer 2019 zou een derde toestel van Germania op de luchthaven gestationeerd worden.
 
Münster-Osnabrück zegt er alles aan te doen om, samen met partners, het aanbod leisure-vluchten zeker te stellen. Voor de luchthaven is het wegvallen van Germania een harde slag. De airline vulde juist het gat dat was ontstaan na het wegvallen van Air Berlin. Germania had vorig jaar 269.000 passagiers op Münster-Osnabrück. Dat betekent dat iedere vierde passagier met Germania vloog.
 
In het verleden was Air Berlin met een aandeel van 60 procent de grootste maatschappij op Münster-Osnabrück. Na het omvallen van Air Berlin was Lufthansa de grootste carrier met 36 procent, gevolgd door Germania (26 procent), SunExpress (15 procent), Eurowings (10 procent) en Laudamotion (5 procent).
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.