Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 april 2019 @ 12:06 door Travelboy , 1094 keer bekeken

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue mengt zich in de strijd om het vliegverkeer tussen de VS en Europa. De eerste Europese bestemming wordt Londen. Daarna overweegt de Amerikaanse prijsvechter verbindingen met Brussel, Amsterdam en Parijs.
 
Na maanden van speculatie bevestigde JetBlue woensdagavond wat iedereen al vermoedde. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij maakt zich klaar om zich op de begeerde, maar zeer concurrentiële trans-Atlantische markt te storten, met meerdere dagelijkse vluchten vanuit New York en Boston naar Londen vanaf 2021.
 
Hoe hard de concurrentie op die lijnen is, bleek recentelijk nog met het kapseizen van WOW Air en de teruggeschroefde ambities van Norwegian Air. JetBlue neemt het ook op tegen gevestigde partnerschappen, zoals British Airways-American Airlines en Virgin Atlantic-Delta.
 
Maar topvrouw Joanna Geraghty ziet, zeker in het segment van de zakenreizigers, ruimte voor scherper geprijsde vluchten dan vandaag gangbaar is. 'Twintig jaar geleden bedachten de stichters van JetBlue een eenvoudige formule om een nieuwe markt te kiezen. Die moest overprijsd of onderbediend zijn, of beide.'
 
Na Londen ziet ze ruimte voor nog andere trans-Atlantische verbindingen, waarbij Brussel, Amsterdam en Parijs in het vizier komen.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.