Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 21 september 2019 @ 00:50 door Travelboy , 1158 keer bekeken

Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Portugese luchthavenautoriteit om zijn basis op de luchthaven van Faro te behouden nadat werknemers akkoord zijn gegaan met nieuwe seizoenscontracten.

 

In augustus kondigde de LCC de waarschijnlijke sluiting van de basis in 2020 aan, wat aanleiding gaf tot paniek bij de toeristische autoriteiten in de regio.

 

Ryanair verbindt momenteel Faro met 30 luchthavens in het VK, Ierland, Duitsland, Nederland, België, Polen, Frankrijk en Italië, evenals een 11x wekelijkse verbinding met Porto in Portugal, vo Er zijn in totaal 83 routes beschikbaar bij Faro, en in september 2019 vertegenwoordigt Ryanair 211 van de totale 724 wekelijkse frequenties daar (29,14%).

 

Op 18 september zei de vervoerder echter in een verklaring dat zijn Faro-basis, die in maart 2010 was ingehuldigd, niet zou sluiten, maar voegde eraan toe dat het aantal daar gestationeerde B737-800 s zou worden teruggebracht van drie naar twee.

 

CEO Michael O'Leary legde in de verklaring uit dat de beslissing om de basis open te houden alleen mogelijk was omdat werknemers hadden ingestemd met nieuwe "seizoenscontracten" om het "seizoensgebonden karakter van het luchtverkeer van en naar de Algarve" weer te geven.

 

Bron: www.ch-aviation.com

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.