Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 25 maart 2019 @ 00:35 door Travelboy , 647 keer bekeken

Het einde dreigt voor de IJslandse prijsvechter WOW Air, nu overnamegesprekken met rivaal Icelandair voor de tweede keer zijn stukgelopen. Eind vorige week ketste ook een deal met investeerder Indigo Partners af, waardoor de bodem van de kas in zicht is.
 
WOW Air verkeert al maanden in grote financiële problemen. Door een flink deel van de vloot af te stoten, personeel te ontslaan en het netwerk uit te dunnen probeerde de luchtvaartmaatschappij het hoofd boven water te houden. Op de achtergrond werd naarstig gezocht naar een nieuwe geldschieter.
 
In eerste instantie klopte WOW Air bij Icelandair aan, maar de gesprekken werden al snel gestaakt. Daarna werd wekenlang gesproken met Indigo Partners, dat eerder al succesvol investeerder in Wizz Air en Spirit Airlines. Eind vorige week werd bekendgemaakt dat Indigo was afgehaakt, waarna Icelandair opnieuw werd benaderd.
 
Zondagavond, een dag voor de deadline die WOW Air zichzelf had gesteld om een akkoord te bereiken met een nieuwe investeerder, meldde Icelandair dat het zich alsnog terugtrok. WOW Air wil nu proberen met de crediteuren een deal te sluiten om de schulden om te zetten in aandelen. Daarover moet maandag meer duidelijk worden, maar de vooruitzichten lijken somber.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.