Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 17 september 2019 @ 16:40 door Travelboy , 1087 keer bekeken

Norwegian Air Shuttle mag twee obligatiepakketten later terugbetalen. De airline vroeg obligatiehouders om uitstel zodat er financieel wat lucht komt. De obligatiepakketten moeten nu in 2021 en 2022 afgelost zijn.


Slots als onderpand

 

Norwegian vroeg begin september aan de aandeelhouders om uitstel van de betalingen van twee obligatiepakketten van in totaal €380 miljoen. De airline wilde slots op luchthaven Londen Gatwick inzetten als onderpand: als de obligatiehouders geen uitstel zouden verlenen en Norwegian kon de obligaties niet op tijd aflossen, zouden slots op Gatwick geveild worden.

 

Uitstel

 

Zover komt het dus niet. De obligatiehouders gingen volgens Norwegian ‘met een voldoende meerderheid’ akkoord met het uitstel. De obligaties moesten in november 2019 en februari 2020 terugbetaald zijn. “We zijn blij met het besluit van de obligatiehouders om de obligaties te verlengen. Dit geeft ons financiële ruimte om weer vooruit te komen”, zegt CFO Geir Karlsen. De betalingen zijn met twee jaar uitgesteld.

 

Kosten drukken

 

Norwegian is bezig om kosten te besparen. Het bedrijf wil in 2019 2 miljard Noorse Kronen (€ 20 miljoen) minder kosten hebben. Volgens Karlsen ligt de airline op schema om dat doel te halen. Vorig jaar werd een nettoverlies van omgerekend 149,6 miljoen euro genoteerd. In februari dit jaar verkocht Norwegian al twee A320’s om een deel van de schulden af te lossen.

 

bron: www.upinthesky.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.