Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 juli 2019 @ 21:18 door Travelboy , 614 keer bekeken

TUI fly gaat strenger toezien op naleving van de regels rond handbagage. Vooral passagiers in België lijken het niet zo nauw te nemen met de regels, melden diverse Belgische media.

 

‘Handbagage wordt aan de incheckbalie niet altijd strikt gecontroleerd. Daardoor wagen veel passagiers een gokje en brengen ze grotere of zwaardere handbagage mee’, zegt een woordvoerder in De Standaard.

 

Elke TUI fly-passagier heeft recht op één stuk handbagage van maximaal tien kilo, dat niet groter mag zijn dan 55 bij 40 bij 20 centimeter. ‘Steeds meer passagiers reizen met handbagage die de officiële normen qua afmetingen en gewicht overschrijdt’, zegt de Belgische woordvoerder. ‘Door de beperkte ruimte voor handbagage aan boord is het op veel vluchten een haast onmogelijke opdracht om al die bagage veilig op te bergen.’

 

Omdat reizigers vaak te grote bagagestukken mee aan boord nemen, moet TUI fly ook steeds vaker een deel van de handbagage noodgedwongen in het laadruim laden. Dat leidt vaak tot ontevredenheid van de betrokken reizigers en soms tijdverlies en vertraging.

 

Om het boarden van het toestel vlotter te laten verlopen, gaat TUI fly voortaan steeds controles uitvoeren aan de incheckbalie. De maatschappij lanceert daarnaast een bewustmakingscampagne bij reizigers.

 

De handbagageregels gelden ook voor TUI fly Nederland. ‘Wij houden dezelfde maten en procedures aan als in België. Een reiziger mag één stuk handbagage meenemen van de maximale afmetingen 55x40x20’, zegt woordvoerster Anke van Nieuwenhuizen. ‘Grotere stukken zullen geweigerd worden, zodat niet enkele passagiers de ruimte innemen en geen plaats laten aan anderen.’

 

Reizigers worden op de handbagageregels gewezen door een vermelding op het e-ticket en met een pagina op de website van TUI. Daarnaast is er speciaal campagnebeeld ontwikkeld dat te zien is op de schermen bij de informatiebalies op de luchthavens en in de reiswinkels van TUI.

 

bron: www.travacademy.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.