Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 augustus 2019 @ 11:53 door Travelboy , 461 keer bekeken

Ryanair is van plan om basissen te sluiten in Spanje en Portugal. Dat zeggen lokale vakbonden. In beide landen zijn er stakingen gepland. Ook elders in Europa dreigt sociale onrust bij de maatschappij.

 

Ryanair kondigde eind juli aan dat er de komende maanden honderden banen op de tocht staan. De budgetvlieger ziet uitbreidingsplannen in de war geschopt worden door onder meer Brexitperikelen en de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die wereldwijd om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden. Ook het schrappen van bases werd niet uitgesloten.

 

Nu zou Ryanair hebben aangekondigd dat het begin volgend jaar twee basissen wil sluiten op de Canarische Eilanden, die deel uitmaken van Spanje. De lowcostmaatschappij zou ook overwegen om de basis in Gerona te sluiten. Dat zegt de vakbond SITCPLA. De vakbond plant in september te staken tegen de sluitingen, maar een exacte datum is er nog niet.

 

In Portugal liet de vakbond SNPVAC weten dat de basis in Faro in de loop van volgend jaar opgedoekt zou worden. Daar zouden 120 banen op de tocht staan. De vakbond kondigde enkele dagen geleden een staking aan van 21 tot 25 augustus.

 

Bron: www.standaard.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.