Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 24 juni 2019 @ 11:49 door Travelboy , 1134 keer bekeken

Brussels Airlines wordt uit de Eurowings-groep gehaald. De Belgische luchtvaartmaatschappij wordt niet meer geïntegreerd in de lagekostenmaatschappij van het Duitse Lufthansa. Dat is vanochtend verrassend aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad bij de Belgische luchtvaartmaatschappij.
 
Brussels Airlines werd tweeënhalf jaar geleden overgenomen door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Binnen de Lufthansa Group en viel Brussels onder de lagekostenmaatschappij Eurowings. Het zag ernaar uit dat Belgische tak zich op termijn ook meer op de onderkant van de markt zou gaan richten.
 
Maar dat laatste wordt nu teruggedraaid: Brussels Airlines wordt uit de Eurowings-groep gehaald.  Brussels Airlines wordt daardoor geen lagekostenmaatschappij en zal in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss.
 
Hoe dit precies zal gebeuren, wordt de komende maanden bekeken. Er zal in het derde kwartaal van dit jaar ook een "turnaroundplan" worden voorgesteld voor Brussels Airlines, staat in een persbericht.
 
Door de opmerkelijke beslissing van de directie komt er een einde aan tweeënhalf jaar onzekerheid bij het personeel van Brussels Airlines over de koers die hun Duitse werkgever nu zou vliegen met de Belgische luchtvaartmaatschappij.
 
Brussels Airlines doet het goed en heeft het afgelopen jaar een kleine winst gemaakt. Eurowings daarentegen doet het veel minder goed en stapelt de verliezen op. De lagekostenmaatschappijn moet tegen 2022 15 procent besparen en zal gaat zich concentreren op korte vluchten binnen Europa.
 
De netwerkmaatschappijen van de Lufthansa-groep, waar Brussels Airlines deel van zal uitmaken, moeten ook besparen, zij het minder fors: 1 à 2 procent per jaar.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.