Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 juni 2019 @ 00:42 door Travelboy , 763 keer bekeken

Samen met de scheiding van Brussels Airlines zijn er nog andere ingrepen bij Eurowings zelf. De maatschappij zal stoppen met het aanbieden van langeafstandsvluchten onder eigen merknaam. Momenteel verkoopt Eurowings tickets naar langeafstandsbestemmingen op vluchten die worden uitgevoerd door Brussels Airlines en Sun Express. In de toekomst zal Eurowings enkel nog zelf vluchten uitvoeren, en dat enkel binnenin Europa.
 
Veel concreets is er vandaag over de veranderingen bij Eurowings nog niet gezegd. Behalve de scheiding met Brussels Airlines heeft Lufthansa wel duidelijk gemaakt dat Eurowings de operaties moet simplificeren. Momenteel voert Eurowings vluchten uit met meerdere AOC-vergunningen zoals die van Brussels Airlines en het Turkse Sun Express. Dat gaat veranderen en alle Eurowings-vluchten zullen in de toekomst worden uitgevoerd door 1 AOC: dat van Eurowings.
 
Eurowings vliegt vanuit Düsseldorf naar een variatie aan verre bestemmingen en vliegt vanaf de andere Duitse luchthavens, met uitzondering van de Lufthansa basissen in Frankfurt en München, naar Europese bestemmingen. Die langeafstandsvluchten zullen niet meer onder de bevoegdheid vallen van Eurowings en zullen worden overgeheveld naar de andere netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Eurowings zelf gaat zich focussen op point-to-point-verkeer om zo de kosten verder te kunnen drukken. De complexheid van de operaties weegt op de financiële resultaten van Eurowings. Hiervoor zal de maatschappij enkel nog met A320’s gaan vliegen.
 
De overname van een groot deel van het failliete Air Berlin heeft de Lufthansa Group veel geld gekost. Door een deel van de vloot van Air Berlin over te nemen kon Eurowings zo verder sterk blijven uitbreiden. Maar die overname bleek zwaarder en kostelijker te zijn dan eerst gedacht.
 
Wat er precies met de langeafstandsoperaties in Düsseldorf zal gebeuren, valt af te wachten. Eurowings is gestart met deze vluchten om het gat op de vullen dat Air Berlin achterliet in Düsseldorf. De failliete luchtvaartmaatschappij had een uitgebreid langeafstandsnetwerk.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.