Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 mei 2019 @ 01:50 door Travelboy , 1142 keer bekeken

Lufthansa gaat een bod uitbrengen op de Duitse vakantiemaatschappij Condor, onderdeel van het internationale reisconcern Thomas Cook. Ook de aankoop van alle luchtvaartactiviteiten van de Britse reisorganisatie behoort tot de mogelijkheden. Dat heeft Lufthansa-topman Carsten Spohr dinsdag 7 mei gezegd op de aandeelhoudersvergadering.
 
“We besloten maandag op de vergadering van de raad van bestuur om een bod uit te brengen op alle aandelen van Condor met de mogelijkheid om dit (bod) uit te breiden naar alle luchtvaartmaatschappijen van Thomas Cook,” zei Spohr in de marge van de jaarlijkse algemene vergadering van Lufthansa in Bonn. Spohr is van mening dat vooral de langeafstandsvluchten van Condor interessant kunnen zijn. Die zouden kunnen worden toegevoegd aan Lufthansa-dochterbedrijf Eurowings waartoe ook Brussels Airlines behoort.
 
Condor, opgericht in 1956, is voornamelijk actief op Duitse luchthavens van waaruit men met een vloot van 41 vliegtuigen naar 90 bestemmingen vliegt. Condor was vroeger al in handen van Lufthansa, maar werd rond de eeuwwisseling aan Thomas Cook verkocht. Thomas Cook zette zijn winstgevende luchtvaartmaatschappij in februari in de etalage na enkele winstwaarschuwingen en omdat er zodoende extra geld moet opgehaald worden.
 
Naast Condor heeft Thomas Cook ook luchtvaartmaatschappijen Groot-Brittannië, Scandinavië en Spanje. Hoeveel Lufthansa voor Condor op tafel wil leggen, is niet bekend.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.