Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 juli 2019 @ 20:57 door Travelboy , 1431 keer bekeken


Net toen je dacht dat je de laatste berichten Wow Air had gezien had komen er weer nieuwe plannen voor een IJslandse low cost carrier.  Een aantal voormalige bestuursleden van Wow samen met een Ierse investeringsfirma, zijn vastbesloten om een goedkope luchtvaartmaatschappij te lanceren en richten zich op het begin van de activiteiten tijdens dit  najaar. En de naam van deze luchtvaartmaatschappij? WAB, staat voor We Are Back.

 

Volgens het journaal van de IJslandse zender Fréttablaðið , zal de onderneming een aanzienlijke investering vereisen, te beginnen met een startbedrag van bijna € 67 miljoen bestaand uit een lening en investeringskapitaal.

 

Sinds WOW Air in maart zijn deuren heeft gesloten, zijn er geruchten geweest over een herlancering van een soortgelijke onderneming . Interessant is dat niet voormalig WOW Air CEO Skúli Mogensen aan de wieg staat van deze onderneming, maar  twee andere voormalige bestuurders. Arnar Már Magnússon, voormalig algemeen directeur van operaties voor WOW Air en Sveinn Ingi Steinþórsson, van de financiële afdeling van WOW Air.

 

De in de IJslandse pers geschetste plannen tonen aan dat de luchtvaartmaatschappij opnieuw een lage kostenfocus zal hebben. Het zou aanvankelijk uit zes vliegtuigen bestaan en zou 14 bestemmingen in Europa en Noord-Amerika bedienen. Het consortium voorspelt (optimistisch) dat er 12 maanden na lancering 500 mensen in dienst zouden zijn en een omzet zouden genereren van ongeveer $160 miljoen.

 

Lees verder in het Engels op: https://simpleflying.com/wow-air-replacementReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.