Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 september 2019 @ 00:43 door Travelboy , 1040 keer bekeken

LET OP: Dit is een vertaling van een Duits bericht en gaat dus NIET over de NEDERLANDSE TAK van THOMAS COOK en NECKERMANN reizen

 

Wat al dagen naar voren is gekomen, is zekerheid: de reisgroep Thomas Cook heeft verschillende berichten in de media over insolventie in de aanvraag, aangezien de hefkapitalisatiemaatregelen niet toereikend waren. Wat betekent dit voor reizigers?

 

Het faillissement raakt aanvankelijk de moedermaatschappij in het Verenigd Koninkrijk. Het is een reëel gevaar dat de luchtvaartmaatschappij Thomas Cook UK haar activiteiten staakt. Een eerste avondvlucht vanuit Londen-Gatwick werd geannuleerd, omdat de bemanning niet zeker kon zijn om thuis te komen.

 

Het faillissement van de moedermaatschappij betekent niet dat de dochterondernemingen zoals Neckermann (Duitsland) of Condor ook automatisch faillissement aanvragen. Dit is een mogelijk scenario, maar niet noodzakelijk. Dit hangt af van de interne kapitaalstromen. Ook waren de vele Duitse onderdelen op zichzelf winstgevend - zo kan het zijn dat het complete (Duitse) bedrijf uit het faillissement blijft en verkocht wordt aan geïnteresseerde partijen. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat in geval van faillissement een curator voorlopig zal blijven opereren om het te verkopen.

 

Lees verder in het Duits op:  www.Exbir.de

 

Heb je betaald met een creditcard, neem dan bij het stoppen van Thomas Cook Nederland , België of Duitsland contact op met je creditcardmaatschappij en doe een beroep op hun garantieregeling. Ook zal in Nederland (voor vakanties) de SGR in actie komen, bij losse tickets heb je helaas minder rechten

 

Wordt vervolgdReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.