Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 26 juli 2019 @ 03:15 door Travelboy , 1010 keer bekeken

Er dreigen in diverse landen acties van piloten of stewards bij Ryanair. Deze acties kunnen al op korte termijn aanvangen, dus in het vakantie-seizoen. Stakingen dreigen in Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

 

Het cabinepersoneel van Ryanair in Portugal zal in augustus vijf dagen staken in een geschil over beloning en voorwaarden, zei de vakbond SNPVAC woensdag. De exacte data zijn echter nog niet bevestigd. SNPVAC zegt dat Ryanair heeft geweigerd om te voldoen aan afspraken die afgelopen november zijn ondertekend, waarin o.a. staat dat het vakantiegeld, 22 dagen verlof per jaar en contracten aan het Portugees arbeidsrecht voldoen.

 

Het nieuws over de staking van het Portugese cabinepersoneel kwam slechts enkele dagen nadat de Ierse vakbond die de Ryanair piloten vertegenwoordigd had aangekondigd dat haar leden over mogelijke stakingsacties stemmen.

 

FORSA-IALPA zei dat er onder de piloten sprake was van "frustratie en teleurstelling" over een gebrek aan vooruitgang in lopende loongesprekken met het bedrijf. De resultaten van de stemming worden vrijgegeven op 9 augustus volgens de vakbond. De vakbond heeft niet gezegd wanneer de stakingen plaats vinden als haar leden voor acties stemmen, hoewel dit waarschijnlijk twee weken later zal zijn - vanaf 23 augustus.

 

De British Airline Pilots Association (BALPA) heeft op 17 juli aangekondigd dat de Ryanair-piloten die zij vertegenwoordigen de komende weken kunnen toeslaan vanwege een geschil over de arbeidsomstandigheden.

 

De resultaten van de stemming zijn gepland op 7 augustus en stakingsactie door de piloten in de grootste markt van de luchtvaartmaatschappij zouden twee weken later kunnen plaatsvinden, vertelde de vakbond aan de leden in een memo. Als de staking aan de gang is, begint het waarschijnlijk na 21 augustus.

 

Bron: Het Engelse riool krantje The SunReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.