Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 19 november 2019 @ 12:22 door Travelboy , 1009 keer bekeken

Transavia start volgend jaar zomer vakantievluchten vanaf Brussels Airport. De KLM-dochter ziet daar nieuwe kansen, nu de ruimte in Nederland schaars wordt en het nog altijd niet duidelijk is wanneer Lelystad Airport open gaat.

 

“Marktonderzoek onder onze klanten toont aan dat er behoefte is aan vluchten vanaf Brussel”, meldt een woordvoerder van Transavia desgevraagd. De luchtvaartmaatschappij keek ook naar Maastricht Aachen Airport, maar daar is de catchment area ten opzichte van Brussel een stuk kleiner.


Op dit moment is Transavia in Nederland actief op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Die luchthavens lopen echter in rap tempo vol. Lelystad Airport moet daarvoor deels een oplossing vormen, maar het is wachten tot daar commerciële vluchten mogen worden gestart.

 

Meerdere scenario’s
Volgens operationeel directeur Petra de Ruiter is Transavia klaar om te anticiperen en reageren op de marktontwikkelingen. “We moeten gereed zijn voor de openstelling van Lelystad Airport en kunnen nog een beetje groeien op Rotterdam The Hague Airport.”


Wat Lelystad betreft wacht Transavia, net als andere luchtvaartmaatschappijen, nog steeds op wat komen gaat. “We zijn er in principe klaar voor, alleen moet het ministerie nog veel knopen doorhakken. Dat vind ik teleurstellend, want wij als bedrijf en onze passagiers willen graag weten waar we aan toe zijn. Desalniettemin: als Lelystad open gaat zijn wij er gewoon”, aldus De Ruiter in Luchtvaartnieuws Magazine.

 

Groningen Airport Eelde, dat zit te springen om klanten, is voor Transavia geen optie. “Het verleden heeft uitgewezen dat het verzorgingsgebied daar gewoonweg te klein is.”

 

Kansen in Brussel
Transavia maakt volgende week de routes bekend die vanaf Brussel worden aangevlogen. “Dat worden enkele bekende succesnummers.” De luchtvaartmaatschappij heeft al een behoorlijke schare klanten in België, die op dit moment nog gebruik maken van Eindhoven of Rotterdam.

 

Lees het interview met Petra de Ruiter over de toekomstplannen van Transavia in de november-editie van Luchtvaartnieuws Magazine. Neem nu een voordelig abonnementReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.