Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 29 juni 2019 @ 01:00 door Travelboy , 698 keer bekeken

De kans is groot dat volgend jaar zelf sturende shuttles gaan rijden tussen Rotterdam The Hague Airport en metrostation Meijersplein in Rotterdam-Schiebroek.
et bedrijf Rebel Group, dat ook de motor is achter de zelf rijdende Haga Shuttle in Den Haag, heeft daarvoor vergevorderde plannen en werkt daarbij samen met het Rotterdamse vervoersbedrijf RET, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de gemeente Rotterdam en de luchthaven.

De shuttles kunnen obstakels ontwijken en reageren op het gedrag van medeweggebruikers. Wel is er nog verplicht een speciaal daarvoor opgeleide steward aanwezig. Ze moeten in Rotterdam de 2,3 kilometer afleggen tussen de ingang van het vliegveld en het metrostation Meijersplein. De shuttle rijdt maximaal 30 kilometer per uur.
 
Nu rijden de zelf rijdende shuttles van Connexxion alleen rond op een eigen baan in het Capelse bedrijventerrein Rivium. Rebel Group wil nu ook in de Maasstad shuttles laten rijden. ,,We zijn een Rotterdams bedrijf. Daarom is ons er alles aan gelegen om ook in deze stad shuttles te introduceren'', zegt Remco Derksen van Rebel Group.
 
,,Per keer kunnen ze acht reizigers vervoeren, inclusief koffers en tassen. Dat past nog in het rijbewijs B van stewards. Onder meer de RET en de gemeente zijn positief over het plan, maar er zijn nog wel wat onderzoeken nodig. Zo gaat de shuttle over een weg waar 50 kilometer de maximumsnelheid is. Het snelheidsverschil mag niet te groot worden. Verder moet een kruising worden overgestoken.''
 
bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.