Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 maart 2019 @ 00:49 door Travelboy , 1110 keer bekeken

Piloten en cabinepersoneel van Ryanair die Eindhoven Airport als standplaats hadden, hadden niet ontslagen mogen worden. Dat stelt uitkeringsinstantie UWV.
 
De Ierse luchtvaartmaatschappij vroeg ontslag aan voor de medewerkers om 'bedrijfseconomische redenen'. UWV steekt daar nu een stokje voor. De instantie heeft besloten om Ryanair geen toestemming te geven om zestien piloten en vijftien cabinemedewerkers op deze gronden te ontslaan.
 
Eerder sloot Ryanair zijn basis op Eindhoven Airport. Daarmee werd het personeel in Eindhoven voor de keuze gesteld: verhuizen naar een standplaats in het buitenland of vertrekken. Kort daarvoor staakten medewerkers voor betere arbeidsvoorwaarden.
 
Vakbond FNV reageert op het besluit van het UWV. ‘Terecht dat deze beslissing is genomen. Ryanair heeft vorig jaar gedreigd met sluiting als werknemers zouden staken. Staken is een grondrecht. Omdat werknemers zijn opgekomen voor hun rechten, heeft Ryanair de daad bij het woord gevoegd. Het dreigement werd uitgevoerd en de basis werd gesloten, maar Ryanair kan de werknemers niet op straat zetten', aldus Asmae Hajjari van FNV.
 
Ryanair heeft inmiddels laten weten bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing van het UWV.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.