Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 december 2019 @ 16:48 door Travelboy , 1204 keer bekeken

Jozsef Varadi, CEO van Wizz Air, pleit voor een luchtvaartsector zónder businessclass. Volgens hem wordt het tijd dat luchtvaartmaatschappijen de enorm ruime stoelen het toestel uit schoppen. En dat heeft volgens de CEO alles met de klimaatverandering te maken.

 

Varadi vindt dat de businessclass een te groot deel van het vliegtuig in beslag neemt. Eén plek in de businessclass staat gelijk aan minimaal twee plaatsen in de economy class. En dat is volgens de CEO verspillen van kostbare ruimte. “Deze passagiers hebben een ecologische voetafdruk die twee keer zo groot is als die van economy passagiers.” Met andere woorden: door die businessclass moeten er meer vliegtuigen opstijgen om evenveel passagiers te kunnen vervoeren. En dat kan ook anders, stelt de CEO.

 

Zijn concrete voorstel? Geen businessclass meer op vluchten korter dan vijf uur. “De hele luchtvaartindustrie moet samenwerken aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, en we moeten strenger zijn in deze ambities als we werkelijk een verschil willen maken.”

 

bron: www.linda.nl

Lees ook: https://simpleflying.com/wizz-air-business-class-assaultReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.