Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 juli 2019 @ 04:53 door Travelboy , 570 keer bekeken

Minister Cora van Nieuwenhuizen noemt het besluit om de opening van Lelystad Airport uit te stellen 'heel verdrietig'. Ze zegt het jammer te vinden voor alle mensen die hard aan de plannen hebben gewerkt en dachten er een leuke baan te kunnen krijgen. "Maar we werken er hard aan door," zo geeft ze aan.

 

Van Nieuwenhuizen was maandagochtend in Almere om de afronding van werkzaamheden aan de A6 te vieren. Vorige week maakte ze bekend dat opening van het vliegveld in april 2020 niet langer haalbaar is.

 

Grootste onzekerheid rond Lelystad Airport zit in de streep die de Raad van State heeft gezet door het Nederlandse stikstofbeleid. Die uitspraak van de rechter zorgt voor onzekerheid bij tal van grote projecten. In het geval van Lelystad Airport moet aangetoond worden dat de stikstofuitstoot binnen de perken blijft na de uitbreiding.

 

Naast deze stikstofdiscussie is het ook nog steeds wachten op een besluit van de Europese Commissie. Die moet zich uitspreken over de regeling waarmee het ministerie vluchten van Schiphol naar Lelystad wil verplaatsen.

 

De minister heeft nog geen nieuwe openingsdatum in haar hoofd zitten. "Want ik weet gewoon nog niet hoe we precies die stikstofproblematiek gaan aanpakken. Dan is het ook niet zinvol om een datum te noemen, want dan is het gewoon speculeren. Maar we hopen zo snel mogelijk." Van Nieuwenhuizen zegt nog steeds te gaan voor 2020, maar weet nog niet of dat haalbaar is.

 

bron: www.omroepflevoland.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.