Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 maart 2019 @ 07:03 door Travelboy , 1139 keer bekeken

Het Portugese Hi Fly zou een van de mogelijke investeerders zijn die het insolvente Germania willen overnemen. Hi Fly zou Germania in zijn geheel willen kopen en zo gauw mogelijk weer in de lucht willen brengen. Momenteel wordt boekenonderzoek gedaan.
 
Hi Fly zou het vliegbedrijf van Germania, inclusief Germania Technik en Germania Flugdienste willen overnemen. Hi Fly werd in 2005 opgericht, als opvolger van Air Luxor, en is gevestigd in Lissabon. Het bedrijf heeft zich toegelegd op vliegtuiglease. De Portugese airline bezit momenteel 13 toestellen van het type Airbus, waaronder een A380 die tot voor kort door Singapore Airlines werd gebruikt.
 
Germania moest op 4 februari dit jaar uitstel van betaling aanvragen. De airline heeft in Duitsland 27 toestellen en 1.500 medewerkers. Eind februari liet de curator nog weten dat er twee serieuze gegadigden voor een overname waren. Dat zou dan nu nog alleen Hi Fly zijn.
 
De curator liet al eerder weten dat haast is geboden, want de slots van Germania dreigen eind maart te vervallen bij de wissel van het winter- naar het zomervliegplan. Bovendien zijn enkele concurrenten van Germania op enkele luchthavens al in het gat gesprongen dat de airline heeft achtergelaten na de melding van insolventie.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.