Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 01 februari 2019 @ 14:17 door Travelboy , 1023 keer bekeken

De VNC en easyJet, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol, hebben een definitieve cao vastgesteld na het bereiken van een principe akkoord in 2018. Dit is de eerste cao voor het easyJet-cabinepersoneel dat op de basis Schiphol werkt.

In elk land waar easyJet een basis heeft werkt personeel op lokale contracten met specifieke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid naar gelang het nationale stelsel. Ook werkt easyJet samen met lokale vakbonden en voor de basis Schiphol is gekozen voor samenwerking met de grootste cabinebond van Nederland, de VNC. De intentie was om tot goede afspraken te komen zodat personeel eerlijk en consistent beloond wordt. De cao-afspraken zorgen ervoor dat easyJet duurzaam aan de toekomst op Schiphol kan bouwen en bieden het easyJet-cabinepersoneel de zekerheid dat er goede arbeidsafspraken zijn gemaakt.

Ron Sneijder, voorzitter van het easyJet sectiebestuur bij de VNC, is tevreden met de nieuwe cao-afspraken: ‘We zijn erg blij dat easyJet heeft ingezien dat samenwerking met de VNC goed is voor zowel het cabinepersoneel als easyJet. Door goede afspraken te maken met de VNC wordt voor een stabiele ‘workforce’ in Amsterdam gezorgd. In zeer korte tijd hebben we de werkvoorzieningen voor Amsterdam kunnen verbeteren en we hopen op een continuering van deze goede samenwerking in de toekomst’.

Ook William Vet, Manager easyJet Nederland, is verheugd: ‘Ik ben ontzettend blij voor ons cabinepersoneel dat er een goede cao is afgesproken met vakbond VNC en dat de laatste details nu ook rond zijn. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de basis van easyJet op Schiphol een succes is en dat onze passagiers het prettig vinden om met ons te reizen. Dit cao-akkoord biedt een goede basis om dit succes in de komende jaren door te zetten’

De cao-afspraken gaan met terugwerkende kracht in per 1 april 2018. In de cao zijn onder andere afspraken gemaakt over beloning, pensioen en ziekteverlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.