Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 februari 2019 @ 18:40 door Travelboy , 1169 keer bekeken

WOW air heeft nu voldaan aan alle voorwaarden die vereist zijn voor de aankoop door Indigo Partners. Fréttablaðið meldt dat de twee partijen nu bezig zijn om de overname af te ronden. De deadline voor het sluiten van de deal, gegeven aan WOW air door haar aandeelhouders, was vandaag: 28 februari.

 

Ter voorbereiding op de deal heeft WOW air zijn activiteiten aanzienlijk ingekrompen, waardoor zijn vloot is teruggebracht van 20 jets naar 11 en verschillende bestemmingen zijn beëindigd. De luchtvaartmaatschappij verwacht dit jaar 2,1 miljoen passagiers te vervoeren, een duidelijke daling ten opzichte van de 3,5 miljoen die het vorig jaar vervoerde.

 

Een van de grootste obstakels bij het afsluiten van de deal was een 12-jarige huurovereenkomst die WOW had gesloten met het Ierse verhuurbedrijf Avolon voor vier nieuwe Airbus A330-jets. Gemaakt in 2017, de overeenkomst was bedoeld om de luchtvaartmaatschappij te voorzien van twee jets aan het eind van vorig jaar en nog eens twee meer aan het einde van 2019. WOW moest een forse penalty betalen voor het terugdraaien van het contract.

 

Indigo Partners zal in eerste instantie 49% van de WOW aandelen verwerven, hoewel de investeerder volgens de voorwaarden van de overeenkomst in de toekomst een groter aandeel zou kunnen verwerven.

 

Bron: www.icelandreview.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.